Met een renovatie uw droombadkamer realiseren

Als uw oude badkamer niet meer voldoet aan uw eisen en u ergert zich aan de verouderde badkamer, dan is het hoog tijd om eens na te denken over een badkamer renovatie. U beslist zelf hoe u over 20 jaar uw badkamer ziet. Met een duurzame, functionele en onderhouden nieuwe badkamer mag u beslist hoge eisen stellen, want u wilt in een badkamer een ontspannen en relaxte ruimte creëren. Maar waar moet u op letten bij het verbouwen van de badkamer en geeft u het uit handen of doet u het liever zelf? Hoeveel wilt u ervoor uitgeven en hoelang gaat het allemaal duren? Als u twee linkerhanden heeft bent u gegarandeerd goedkoper uit met professionals op dat gebied, maar houdt u van klussen en heeft u de tijd ervoor? Dan is het tijd om een duidelijke stappenplan te maken, alvorens u gaat beginnen.


Stappenplan en voorbereiding

Dat u veel kosten op uurloon van vakmensen bespaart, behoeft geen uitleg. U kunt daar in de plaats voor andere mooie producten zoals, tegels, wasbak, kranen of ligbad voor kopen. Houd wel rekening met de puin die u zelf ook weg moet gooien en met de elektriciteit en leidingen die weer aangesloten moeten worden. Als u daar over uit bent kunt u beginnen met de badkamer renovatie. Stappenplan:

  • Maak een eigen ontwerp plattegrond(3D) hoe u uw badkamer wilt hebben.
  • Maak een budget van alle kosten die u ervoor wilt uitgeven en bestel alle materialen en houd rekening met de levertijden. Kiest u voor een stukadoor, elektricien of loodgieter, maak op tijd afspraken
  • Houd rekening met sloop- en puinwerk dat ook weggevoerd moet worden Vervang oude leidingen voor nieuwe
  • Als er een toilet in de badkamer komt, plaats deze dan eerst (grote afvoerpijp)
  • Plaats dan de wasbak, douche-of bad op zijn plaats
  • Zorg voor voldoende verval, zodat het water goed kan doorlopen


Een mooie gerenoveerde badkamer

Met een badkamer renovatie kunt u alle kanten op. U bepaalt uiteindelijk met uw persoonlijke voorkeur welke tegels er aan de muur komen en hoe de inrichting van de badkamer gaat worden. Het is handig als de badkamer zijn oude indeling behoudt, omdat het leidingwerk vaak onder de vloer en tussen de muren zitten. Toch houdt dat de ervaren klusser niet tegen. Sommigen zien het juist als de ultieme uitdaging om de badkamer totaal anders in te richten. Een goede indeling van de badkamer behoeft ook een goede ventilatie.

Ziet u een renovatie van de badkamer wel zitten maar komt u tijd of handen tekort? Kijk dan eens op de site van De Badkamervakman.nl / Nirox BV voor de mogelijkheden.


Delen