Een drukverhoger bestellen: wanneer is dat nodig?

Veel particulieren hebben te maken met een te lage waterdruk in hun woning, appartement of boerderij. Een waterdruk die niet voldoende is, levert tal van vervelende problemen op. Zo komt er tijdens het douchen vaak niet meer uit de kraan dan een slap en lauw straaltje water. Zeker in de wintermaanden is dat enorm vervelend. Het is dan immers al koud genoeg en lekker douchen met een sterke straal is dan wel zo fijn. Heb je met dit vervelende probleem te kampen? Dan is een drukverhoger bestellen een verstandig plan. Wat is een drukverhoger precies, hoe werkt dit mechanisme en wanneer is het echt noodzakelijk om de waterdruk in je woning of in je bedrijf te verhogen?

Een drukverhoger bestellen? Wat zijn dit en hoe werken deze apparaten?

Drukverhogende pompen worden ook wel hydrofoorpompen genoemd. Ze worden op een plek in de waterleiding gemonteerd, die door een loodgieter zorgvuldig uitgekozen wordt voor een zo optimaal mogelijk resultaat. De drukverhoger werkt op het normale stroomnetwerk van 220/230 volt. Het apparaat zet de binnenkomende waterdruk van 2 bar om in de waterdruk die gewenst is. De drukverhoger wordt geplaatst voor de boiler of de cv-ketel, zodat zowel het koude water als warme water onder een hogere druk uit de leidingen komt. Zo krijg je meer druk en kun je bijvoorbeeld eindelijk de lang gewenste regendouche laten installeren. En voortaan heb je de garantie dat als je de kraan openzet in de keuken of het toilet, er een fatsoenlijke en krachtige straal water uit komt.

Wanneer is een drukverhoger kopen noodzakelijk?

Er zijn in Nederland steeds meer woningeigenaren en ook bedrijfseigenaren die kiezen voor een drukverhoger bestellen. In veel gevallen is een drukverhoger laten plaatsen echt noodzakelijk, maar het kan ook een luxe ingreep zijn. Echt nodig is het laten installeren van een drukverhogende installatie wanneer de waterdruk op een of meer plekken in je huis echt te laag is. Vaak is de oorzaak van een lage waterdruk wel te achterhalen en moeten de kranen of leidingen schoongemaakt worden. Een rol speelt geregeld ook een kleine lekkage in een van de waterleidingen, waardoor de druk verstoord raakt. Maar biedt een oplossing in deze hoek, reiniging of het repareren van een kleine lek, geen soelaas? Dan is de installatie van een drukverhogende installatie een verstandig idee. Je bent dan direct af van die vervelende onderdruk en koude douchebeurten onder een zacht straaltje.
Ten slotte kan het laten inbouwen van een drukverhoger ook een 'luxeprobleem' zijn. Als de waterdruk te laag is, kun je geen gebruikmaken van een stortdouche. Wil je er een, dan is een drukverhoger soms nodig.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Pompinstallaties B.V.


Delen