Airconditioning installeren: voordelen & zelf doen of laten doen?

Mede door de klimaatverandering is het de afgelopen tijd in Nederland relatief vaker warm en benauwd. Met nam de afgelopen decennia valt het veel mensen, en zeker weerkundigen, op dat de grens van 25 graden vaker overschreden wordt en het geregel tropisch warm is in ons land. Om deze reden, maar ook omdat veel Nederlanders meer te besteden hebben gekregen, kiest een groeiend aantal woningeigenaren voor een airco installeren in hun woonkamer, slaapkamer en/of zolderruimte. Begrijpelijk en terecht, want airconditioning installeren thuis - of in je bedrijf, ook dat kan - heeft op diverse vlakken interessante voordelen te bieden. Wat heb je allemaal aan airconditioning installeren? En kun je dit zelf doen of is het verstandiger om een erkende installateur in te schakelen voor deze klus?

Dit is de meerwaarde van airconditioning installeren

Hét grote pluspunt van een eigen aircosysteem in huis of in je eigen bedrijf is dat je op een perfecte manier, én snel, je pand kunt afkoelen en op een comfortabele temperatuur kunt brengen. Je kunt zelf de gewenste temperatuur instellen, de kracht bepalen waarmee de airco koelt en - mocht je dat willen - bepaalde tijdschema's invoeren om de gewenste ruimte op het juiste moment af te laten koelen. De klant is hier dus koning. Voortaan ben je af van de benauwdheid in huis en kun je comfortabel je werk en hobby’s uitoefenen.
Goede airconditioning heeft verder als voordeel dat de apparatuur multifunctioneel te gebruiken is. Zo kun je kiezen voor airco's die de lucht zuiveren en filteren. Heb je hooikoorts of astma, dan is dit ideaal. De airco filtert dan het vuil uit de omgevingslucht en zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van allergische reacties. Ook is een zuivere lucht beter voor je algehele gezondheid. Je slaat dus meerdere vliegen in één klap als je een airco laat installeren. Daarbij hebben moderne aircosystemen nóg een interessante functie: ze kunnen namelijk ook ruimtes verwarmen. Ga je bijvoorbeeld een nokverhoging plaatsen mét airco, dan hoef je op de bovenverdieping dus geen radiator meer te plaatsen. Je gebruikt namelijk de airconditioning als verwarming. Nog los van het gemak levert dit je ook een lagere energierekening op. Je gaat namelijk minder gas verstoken.

Jouw airco zelf installeren of laten doen?

Ben je een erkende installateur of ervaren doe-het-zelver? Dan kun je jouw airco mogelijk zelf installeren. Toch adviseren we om te kiezen voor een erkende installateur. Je weet dan zeker dat de airco goed wordt geplaatst en er geen defecten zijn. En ook heb je bij installatie door een specialist altijd recht op garantie!

Wil je graag meer info? Klik dan op de blauw link. 


Delen